Режисьорката , която е дългогодишна почитателка на модната къща , създаде

...
Режисьорката , която е дългогодишна почитателка на модната къща , създаде
Коментари Харесай

София Копола с филм, посветен на Коко Шанел

Режисьорката, която е дългогодишна почитателка на  стилната къща , сътвори късометражен филм във формата на видео колаж в чест на стилната икона, а мотивът е изложбата, която ще се състои в Токио от 19 октомври до 1 декември 2019 година Филмът съдържа изображения и видеоклипове от архиви, реклами, елементи от кино ленти, като показва един емоционален и наистина стойностен прочит на основаването на стилната къща: от сбирките от висша мода през емблематичния парфюм до Haute Joaillerie.

" Направих кино колаж с материали от архива на Chanel, с цел да уловя същността на бранда – това, което стартира Коко и продължиха и Вирджини Виар, с цел да основат актуалната визия на днешните дами. Chanel олицетворява шикозния парижки жанр, a аз се опитах да го интегрирам във внушението за грациозност игривостта, с която Карл постоянно си служеше. Обичам да виждам фрагментите, които изобилстват от красиви сбирки и именити дами от разнообразни интервали на модната къща ", споделя.



Във кино лентата се виждат фрагменти с, Роми Шнайдер, и други икони, а като тон върви парчето на Grimmes Oblivion в благозвучие с силата на Токио. " Коко правеше облекла за същинските дами, с цел да могат те да работят, да пътуват, да им е комфортно и да им се вдъхва увереност – мисля, че тъкмо това е всичко, което към момента се търси в модата. За някои зрители , облечена с Chanel във кино лентата на Висконти " Бокачо '70 ", е иконата на марката, за други – Деньов, която е наистина неотразима в рекламите му:  " толкоз блестяща и постоянно с мигане към феновете. "

Връзката на София Копола с парижката фешън къща датира от много от дълго време. Френската актриса Карол Буке представя София (още като тийнейджърка) на самия , който незабавно я кани на стаж в Creation Studio. През 1989 година София Копола облича с костюми на  актрисите в частта от кино лентата " Нюйоркски истории ", режисирана от Франсис Форд Копола. Самата режисьорка също обича да носи емблематични дрехи от парижката фешън къща: костюми с панталони, двуцветни жилетки и дизайнерски бижута. Редовно можете да я видите и на първите редове на ревютата на Chanel. Появява се и в книгата фотоалбум на Карл Лагерфелд, издадена през 2012 г. – The Little Black Jacket. 

" Класическото яке на Chanel е едно от обичаните ми неща ", споделя София Копола. " То е въплъщение на парижанката, която го прави да наподобява толкоз елементарно и удобно, само че постоянно много шик. Това е, което всички ние обичаме в Chanel. "  

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР